Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cel mai mare oraș canadian, Toronto, intră de luni în carantină

Cel mai mare oraș canadian, Toronto, intră de luni în carantină

Cel mai mare oraș canadian, Toronto, și o mare parte din suburbiile sale vor fi plasate în carantină începând de luni, a anunțat premierul din Ontario, Doug Ford.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

"Am fost clar în acest sens: situația este extrem de gravă și sunt necesare acțiuni suplimentare", a declarat Ford jurnaliștilor vineri. „Începând de luni, 23 noiembrie,Toronto și Peel vor fi mutate în carantină”.

Carantina, ale cărei restricții includ interzicerea adunărilor private în interior, va dura cel puțin 28 de zile, iar infractorii pot primi sancțiuni de până la 570 de dolari

Adunările din spațiu deschis vor fi limitate la 10 persoane, la fel și serviciile religioase, înmormântările și nunțile. Saloane de coafură și alte locații de îngrijire personală, precum și sălile de sport și cazinouri vor fi închise.
Școlile vor rămâne deschise, dar restaurantele și magazinele neesențiale vor fi deschise doar pentru preluare și livrare de produse.

"Nu putem risca să ne copleșim spitalele", a spus Ford, în condițiile în care cea mai populată provincie din Canada tocmai a trecut 100.000 de infecții cu coronavirus.

Prim-ministrul Justin Trudeau îi avertizase mai devreme pe canadieni despre „o iarnă lungă” și despre riscul spitalelor suprasolicitate, pe măsură ce infecțiile cresc. Trudeau a declarat că toți canadienii vor trebui să ia măsuri de precauție.
"Va fi greu. Dar știm ce trebuie să facem", a spus acesta.

Canada a avut un total de 317.000 de cazuri și 11.273 de decese înregistrate până vineri. Țara a înregistrat în medie aproape 4.800 de cazuri zilnice și 65 de decese în ultimele șapte zile, o creștere bruscă a numărului.
Fără măsuri concertate pentru a opri virusul, a avertizat Trudeau, se estimează că noile cazuri zilnice vor crește până la 60.000 până la sfârșitul lunii decembrie.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...