16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalCel mai probabil grupări străine au fost implicate în atacurile din Sri...

Cel mai probabil grupări străine au fost implicate în atacurile din Sri Lanka

„Dacă ne uităm la scara atacurilor, la nivelul de complexitate şi de coordonare, nu este implauzibil să ne gândim că există legături străine”, a declarat Teplitz.

„Investigarea acestor posibile legături va face parte din investigaţii”, a precizat ea.

Teplitz a informat că FBI şi armata americană susţin investigaţia.

„Speranţa noastră este că după eforturile noastre comune vom găsi pe cei vinovaţi şi pe colaboratorii lor, să găsim legăturile şi să putem preveni ca un astfel de lucru să aibă loc în viitor”, a afirmat Teplitz.

Ministrul Apărării, Ruwan Wijewardene, a confirmat că mulţi dintre atacatori aveau legături internaţionale pentru că au locuit sau au studiat în afară.

„Această grupare de atacatori sinucigaşi, mulţi dintre ei fiind educaţi şi provenind din clasa mijlocie, aşa că sunt independenţi financiar, reprezintă o îngrijorare. Unii dintre ei cred că au studiat în diferite ţări, au diplome, diplome de drept, sunt oameni foarte educaţi”, a declarat el.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Ruwan Gunasekara, a informat că alte 18 persoane au fost arestate, ducând astfel numărul total al celor reţinuţi la 58.

Premierul Ranil Wickremesinghe a avertizat însă că mai mulţi suspecţi, înarmaţi cu dispozitive explozive, se află încă în libertate. Până la nouă oameni implicaţi în atac ar putea fi în libertate, conform unor surse.

Premierul Ranil Wickremesinghe a declarat că ISIS ar putea fi implicată în atacuri. Gruparea teroristă a revendicat atacurile, însă nu a oferit dovezi privind o implicare directă.

Cele mai citite

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...

GALERIE FOTO. Sexy-fotbalista Madelene Wright, cu biciul în mână în fața fanilor

Sexy-fotbalista Madelene Wright le-a crescut pulsul admiratorilor de pe Instagram cu cea mai recentă postare, în care și-a promovat pagina de OnlyFans cu ajutorul...

Marmaris, Izmir sau Antalya: tu unde mergi vara aceasta?

Vrei să mergi vara aceasta în Turcia? Poate fi destinația ideală pentru o vacanță de poveste.  Vei putea face sporturi nautice, te vei relaxa la...
Ultima oră
Pe aceeași temă