10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalCel puţin 11 morţi într-un val de violenţe la Chicago

Cel puţin 11 morţi într-un val de violenţe la Chicago

Potrivit unui bilanţ al cotidianului local Chicago Tribune, 40 de persoane au fost atinse de gloanţe în doar şapte ore. Între ele se află simpli pietoni, dar şi presupuşi membri ai unor grupări infracționale.

De vineri seara şi până luni dimineaţa, ziarul a numărat 70 de persoane împuşcate.

Gangurile sunt foarte active în cartiere din vest şi sud ale oraşului din Illinois (nord), foarte sărace şi cu o puternică predominanţă a unor minorităţi etnice.

Unele tiruri erau ”ţintite” şi legate de conflicte între ganguri, a precizat pentru presă Fred Waller, un reprezentant al Poliţiei din Chicago.

Potrivit poliţiei, gloanţe au ajuns în mai multe rânduri în mulţime, fără discernământ. A fost vizată o masă la nişte furneralii.

Un copil în vârstă de 11 ani se află între răniţi.

Multiple focuri de armă au fost auzite în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, până la zece în decurs de trei ore, potrivit postului CNN.

Această reintensificare a violenţelor a coincis cu organizarea celebrului festival de muzică Lollapalooza, în centrul oraşului, ceea ce a mobilizat un important număr de poliţişti. Festivalul nu a fost afectat de tiruri, a subliniat Waller.

În 2016, numărul crimelor la Chicago – al cărui primar este Rahm Emanuel, fostul secretar general al lui Barack Obama la Casa Albă – a atins cel mai înalt nivel din ultimii 20 de ani, motiv din cauza căruia preşedintele Donald Trump critică oraşul.

Cu toate acestea, potrivit lui Waller, de la începutul lui 2018 atacurile armate au scăzut cu peste 30% la Chicago, iar numărul crimelor cu 25%.

Înainte de weekend, oraşul de pe malul Lacului Michigan afişa 310 crime de la începutul anului, bilanţul cel mai important din Statele Unite, care le depăşeşte pe cele ale celor mai mari două oraşe din ţară, New York şi Los Angeles.

Peste 5.500 de arme deţinute ilegal au fost confiscate pe străzile din Chicago, a precizat Waller, insistând asupra angajamentului autorităţilor de a continua un efort în vederea îmbunătăţirii securităţii.

Cele mai citite

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă