13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalCel puţin 11 persoane au murit în atacul de la un hotel...

Cel puţin 11 persoane au murit în atacul de la un hotel din Nairobi

Atacul coordonat de marţi reprezintă cel mai important atac terorist din Kenya din ultimii ani. Autorităţile au informat că „zeci” de persoane au fost evacuate din complex şi că locul este acum în siguranţă, însă focurile de armă încă se mai auzeau la câteva ore după atac.

O sursă de la hotel care ajuta echipajele de securitate a declarat că se aşteaptă ca numărul morţilor să crească: „Am văzut şase persoane decedate la ieşirea spre râu şi încă cinci la cafeneaua din grădină”. Departamentul de Stat al SUA a confirmat că un cetăţean american a fost ucis în atac.

Atacul a fost revendicat de gruparea islamistă militantă Al-Shabaab. Miercuri, în Nairobi, prietenii şi familiile celor care se aflau înăuntru aşteptau cu emoţii să se reîntâlnească cu cei apropiaţi. Crucea Roşie a cerut familiilor să sune la numărul de telefon dedicat acestui incident pentru a afla detalii.

Poliţia a cerut locuitorilor să se abţină din a distribui ştiri neconfirmate sau imagini cu operaţiunea de securitate pe reţelele sociale. Înainte de evacuare, o explozie şi focuri de armă au fost auzite de un martor aflat în apropierea complexului.

Atacul a început într-o bancă din complex, o explozie afectând  trei vehicule din parcare pentru ca apoi să detoneze o bombă într-un aparent atac sinucigaş, conform lui Joseph Boinnet, inspectorul general al serviciului naţional de poliţie.

Au urmat apoi focuri de armă şi încă o explozie, oamenii fugind în toate părţile. Imaginile de la faţa locului arată ofiţerii înarmaţi cum evacuează persoanele rănite şi angajaţii.

Ambasadorul SUA în Kenya, Bob Godec, a condamnat atacurile într-o serie de postări pe Twitter şi a oferit ajutorul Statelor Unite. El a confirmat că toţi angajaţii ambasadei sunt în siguranţă.

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a condamnat şi el atacul, exprimându-şi „solidaritatea cu oamenii şi guvernul din Kenya”, conform unui comunicat.

Înaltul Comisar al Marii Britanii în Kenya, Nic Hailey, a scris pe Twitter că echipa sa a lucrat toată noaptea pentru a ajuta autorităţile din Kenya.

Atacul a fost comparat cu cel din 2013 de la centrul comercial Westgate din Nairobi. Atunci extremiştii Al-Shabaab au ucis 67 de persoane.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă