5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalCel puțin 19 răniți, în urma unei explozii, în Rusia

Cel puțin 19 răniți, în urma unei explozii, în Rusia

În imaginile difuzate de televiziunile locale pot fi văzute un nor uriaş de fum şi flăcările unui incendiu.

Informaţiile iniţiale afirmau că exploziile s-au produs la o fabrică de explozibili, însă ulterior mai multe relatări informau că fabrica unde s-a produs incidentul este un producător de muniţie, notează dpa.

Secţiuni mari din clădirile fabricii au fost distruse şi locuitorilor li s-a cerut să ţină ferestrele închise. Incendiul nu a fost stins şi pompierii nu exclud faptul că s-ar putea produce noi explozii. Cauza exploziilor rămâne incertă.

AFP scrie, citând Interfax, că a existat o singură explozie, care s-a produs la uzina Kristall din Jerjinsk.

Toate victimele au beneficiat de îngrijiri medicale după ce au fost rănite de fragmente de şrapnele, a precizat o purtătoare de cuvânt a autorităţilor sanitare.

“S-a produs o explozie tehnică într-unul din ateliere, urmată de un incendiu care s-a răspândit pe 100 de metri pătraţi”, a explicat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă, citat de AFP.

Guvernatorul regional Gleb Nikitin a convocat o reuniune a unei celule de criză şi se îndrepta spre locul incidentului, relatează Interfax, citat de dpa.

Fabrica, aflată la circa 400 km est de Moscova, produce explozibili pentru uz militar şi civil, relatează media ruse. 

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă