20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalCel puţin 20 de morţi într-un atentat în Siria

Cel puţin 20 de morţi într-un atentat în Siria

Forţele Democratice Siriene (FDS) au atribuit jihadiştilor Statului Islamic atacul cu maşină capcană care a lovit localitatea Cheheil, situată la aproximativ 12 km de principala bază a FDS în provincia Deir Ezzor, unde alianţa kurdo-arabă duce lupte împotriva ultimei redute a Statului Islamic în Siria.

‘Maşina capcană a fost acţionată de la distanţă’ la trecerea convoiului ce transporta angajaţi ai câmpului petrolifer Al-Omar, care era escortat de membri ai FDS, a precizat OSDO.

Printre victime figurează 14 angajaţi ai câmpului petrolifer şi şase ‘recruţi’ ai forţei care duce lupte împotriva ultimei redute a Statului Islamic în localitatea Baghouz, circa 100 km de aici, potrivit organizaţiei neguvernamentale citate.

Un purtător de cuvânt al FDS, Adnane Afrin, a confirmat atentatul, dar nu a putut să furnizeze un bilanţ al victimelor.’Există civili, în mare parte angajaţi, dar şi militari’ printre victime, a spus el într-o declaraţie făcută la Al-Omar, unul din cele mai importante câmpuri petrolifere din ţară. ‘Sunt celule (jihadiste) care încearcă să împiedice avansarea (forţelor noastre) la Baghouz’, a subliniat el.

FDS au preluat controlul în octombrie 2017 asupra câmpului petrolifer Al-Omar, ocupat până atunci de jihadişti şi au instalat aici o bază importantă. Infrastructurile petroliere au fost păstrate şi producţia a fost relansată, potrivit OSDO.

Înainte de a fi distrus în octombrie 2015 în urma unor raiduri ale coaliţiei internaţionale antijihadiste condusă de Washington, acest câmp petrolifer aducea jihadiştilor beneficii cuprinse între 1,7 şi 5,1 milioane de dolari (1,5 şi 4,6 milioane de euro), potrivit coaliţiei.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă