Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cel puţin 50 de morţi în Pakistan în urma inundaţiilor masive

Cel puţin 50 de morţi în Pakistan în urma inundaţiilor masive

Cel puţin 50 de persoane şi-au pierdut viaţa în Pakistan în urma inundaţiilor masive provocate de ploile torenţiale, care au distrus case şi recolte, au informat oficiali locali miercuri.

Rl online 0 comentarii

Majoritatea deceselor au fost cauzate de şuvoaiele venite de pe versanţi şi de vântul care a bătut cu o viteză foarte mare, a indicat Reema Zuberi, purtătoarea de cuvânt a Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor, citată de dpa.

Circa 150 de răniţi au fost trataţi la spital, unde responsabilii au declarat starea de urgenţă.

Provincia nord-vestică Khyber-Pakhtunkhwa şi cea sud-vestică Belucistan au fost cel mai grav afectate de inundaţii, mai multe oraşe fiind inundate, a adăugat Zuberi.

Militarii şi echipele de salvare evacuează sinistraţii din mai multe oraşe şi sate din Belucistan, a declarat Mohamed Younas, unul din membrii echipelor de salvare.

Culturile de grâu şi sute de hectare de teren au fost distruse în provincia centrală Punjab, cunoscută ca grânarul Pakistanului.

Sute de săteni au fost evacuaţi din regiunea Dera Ghazi Khan din aceeaşi provincie, pe măsură ce largi porţiuni de teren au fost inundate, a declarat şeful poliţiei locale Haroon Rashid.

Guvernul a pus în alertă armata şi agenţiile de asistenţă umanitară, în condiţiile în care meteorologii au prognozat că ploile vor continua, a indicat ministrul informaţiilor Fawad Chaudhry.

Inundaţiile lovesc de obicei Asia de Sud în sezonul musonului, care începe în luna iulie şi durează până la sfârşitul lui august. Experţii atribuie aceste ploi neprevăzute încălzirii globale.

Intemperiile ucid anual sute de oameni în Pakistan, ameninţat de schimbările climatice, dată fiind proximitatea sa de China şi India, două ţări extrem de industrializate.

Comentarii

loading...