19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalCel puţin două colete suspecte au fost trimise săptămâna aceasta la Pentagon

Cel puţin două colete suspecte au fost trimise săptămâna aceasta la Pentagon

Cel puţin două pachete suspecte pe numele unor persoane din Pentagon au fost interceptate luni într-un centru de triere din vecinătate, a detaliat Chris Sherwood, o purtătoare de cuvânt a Pentagonului.

Autorităţile “au identificat anumite colete suspecte” în timpul procedurii de filtrare, acestea fiind suspectate că ar conţine ricină, a adăugat ea, precizând că autorităţile aşteaptă în continuare confirmarea că aceste colete conţineau respectiva substanţă.

Poliţia din Pentagon a trimis cazul către FBI.

Un responsabil al Ministerului Apărării american a declarat pentru AFP că respectivele colete erau adresate ministrului apărării Jim Mattis şi amiralului John Richardson.

“Agenţii FBI deţin două plicuri suspecte care au fost identificate la un centru de triere a corespondenţei Pentagonului. În prezent se fac teste complementare asupra acestora”, a precizat poliţia federală americană într-un comunicat.

Toată corespondenţa primită luni la centrul de triere al Pentagonului a fost plasată în carantină şi “nu conţine nicio ameninţare la adresa personalului Pentagonului”, a precizat Rob Manning, un purtător de cuvânt al instituţiei.

Un alt “pachet suspect” trimis preşedintelui american Donald Trump la 1 octombrie a fost de asemenea interceptat, a anunţat într-un comunicat Secret Service. “Pachetul nu a ajuns la Casa Albă”, a precizat serviciul de protecţie a personalităţilor politice, fără a detalia ce conţinea acesta.

Ricina este cea mai toxică substanţă din regnul vegetal, de 6.000 de ori mai puternică decât cianura. Este vorba de o substanţă mortală în caz de ingerare, inhalare sau injectare şi împotriva căreia nu există antidot.

Cele mai citite

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...
Ultima oră
Pe aceeași temă