21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCel puțin șapte morți în avalanșe și accidente montane produse de Crăciun...

Cel puțin șapte morți în avalanșe și accidente montane produse de Crăciun în Europa

O femeie în vârstă de 29 de ani din Elveţia a fost măturată împreună cu doi însoţitori de o avalanşă ce s-a produs la o altitudine de 2.700 de metri în valea alpină Val d’Anniviers.

Femeia a fost dusă de urgenţă la spital, însă a decedat ulterior. Însoţitorii săi în vârstă de 29 şi respectiv 30 de ani au supravieţuit.

Duminică, o echipă de salvare din cantonul Graubuenden a descoperit corpul neînsufleţit al unui cetăţean francez în vârstă de 31 de ani care fusese dat dispărut cu o zi înainte. Poliţia presupune că acesta şi-a pierdut viaţa după ce porţiunea de zăpadă pe care o escalada s-a desprins, iar bărbatul a căzut şi a provocat o avalanşă care l-a purtat peste un kilometru la vale pe un teren stâncos.

Un bărbat în vârstă de 39 de ani aflat într-un grup de cinci persoane a murit în urma unei avalanşe produsă mai sus de staţiunea de schi Belalp din Elveţia, chiar în ziua de Crăciun. Cei patru însoţitori ai săi au scăpat nevătămaţi.

Patru persoane şi-au pierdut viaţa în Slovacia în timpul vacanţei de Crăciun. Un alpinist în vârstă de 25 de ani a alunecat pe gheaţă în Munţii Tatra Mare, a anunţat serviciul de intervenţie HZS. El a fost salvat şi transportat la un centru pentru acordarea primului ajutor însă a decedat în urma rănilor grave suferite. Marţi, un grup de turişti a descoperit corpul neînsufleţit al unui alpinist din Cehia în vârstă de 33 de ani. De asemenea, doi turişti în vârstă de 23 şi 25 de ani din Cehia au decedat, luni, după ce au căzut de la înălţime, iar alţi trei alpinişti şi un schior au suferit răni grave în incidente similare.

Potrivit celor mai recente date ale Institutul federal elveţian pentru cercetare a zăpezilor şi avalanşelor cu sediul în Davos, aproape 2.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în aproape 1.000 de avalanşe produse în Alpii Elveţieni şi Munţii Jura din anul 1936 şi până în prezent.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă