17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalCer colorat în violet în orașul Trelleborg din Suedia

Cer colorat în violet în orașul Trelleborg din Suedia

Cerul colorat în violet în orașul Trelleborg i-a panicat pe localnici, neobișuiți cu un astfel de fenomen optic, inexplicabil din punct de vedere meteorologic.

Dilema cerului violet a fost lămurită când reprezentații unei ferme din apropierea localității au anunțat că a trecut la un sistem inedit de iluminare a plantelor, folosind culoarea violet care s-a proiectat pe cer și care a devenit vizibilă pe o distanță de câțiva kilometri.

Sistemul de iluminat este unul eficient din punct de vedere energetic și are efecte foarte bune asupra culturii de tomate, prelungind sezonul de vegetație și crescând astfel productivitatea.

Lumina violet nu este însă pe placul localnicilor care se plâng că nu se pot odihni din cauza ei, motiv pentru care proprietarii fermei legumicole au anunțat că nu o vor folosi în intervalul orar 17.00 – 23.00, relatează The Daily Mail.

Împreună cu autoritățile locale din orașul Trelleburg, al doilea port ca mărime din Suedia, proprietarii fermei încearcă să găsească un program de funcționare a iluminatului cu violet care să fie acceptat și de localnici.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă