20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalCercetătorii britanici avertizează: pandemia provocată de COVID-19 va dura mulți ani

Cercetătorii britanici avertizează: pandemia provocată de COVID-19 va dura mulți ani

”Această infecţie nu va dispărea, acum este o infecţie endemică umană”, a spus în timpul audierii parlamentare epidemiologul Jeremy Farra, care a cerut să se evite o stare de relaxare în timpul acestei veri, apreciind că acum ne aflăm într-o ”etapă crucială” pentru prevenirea unui al doilea val epidemic.

”În realitate, chiar dacă vom avea un vaccin sau tratamente mai bune, umanitatea va continua să trăiască cu acest virus mulţi, mulţi ani”, a adăugat Jeremy Farra.

La rândul său, profesorul John Bell, de la Universitatea Oxford, a estimat că este puţin probabil ca noul coronavirus să fie eliminat vreodată, în pofida rezultatelor preliminare încurajatoare ale cercetărilor pentru găsirea unui vaccin la care participă şi această instituţie.

”Realitatea este că acest patogen este aici pentru totdeauna, nu pleacă nicăieri”, a afirmat John Bell în faţa parlamentarilor britanici, estimând de asemenea că vor exista ierni cu o revenire a noului coronavirus.

Întrebat despre un vaccin, el a apreciat că, odată descoperit, acesta nu va avea un efect pentru mult timp, astfel că va fi nevoie de cicluri de vaccinare succesive.

Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă