Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ceremonie funerară la Washington în memoria lui John McCain

Ceremonie funerară la Washington în memoria lui John McCain

Funeraliile senatorului republican John McCain se desfăşoară sâmbătă la Washington, după o săptămână de omagiu naţional, la serviciul religios ce se desfăşoară la Catedrala Naţională din Washington.

Iulian Budușan 0 comentarii

Funeraliile senatorului republican John McCain se desfăşoară sâmbătă la Washington, după o săptămână de omagiu naţional, la serviciul religios ce se desfăşoară la Catedrala Naţională din Washington urmând să rostească discursuri omagiale fostul preşedinte republican George W. Bush, dar şi fostul preşedinte democrat Barack Obama, în faţa căruia McCain a pierdut alegerile prezidenţiale din anul 2008, relatează agenţiile AFP şi dpa.

Actualul preşedinte Donald Trump este însă absent la ceremonie, întrucât McCain a cerut în mod special înaintea morţii ca el să nu participe la funeraliile sale. Relaţiile dintre cei doi au fost tensionate, McCain lăsând impresia că-l critică pe Trump chiar şi în ultimul mesaj al său către poporul american lăsat de el să fie publicat după moartea sa. Va fi totuşi prezentă fiica lui Trump, Ivanka, împreună cu soţul ei, Jared Kushner.

Fostul secretar de stat Henry Kissinger, în vârstă de 95 de ani, precum şi congresmeni prieteni ai lui McCain vor rosti şi ei discursuri omagiale.

Erou al războiului din Vietnam, unde a fost prizonier mai mult de cinci ani, John McCain s-a stins din viaţă pe 25 august la vârsta de 81 de ani, după ce a luptat mai mult de un an cu un cancer cerebral. Ceremoniile funerare în memoria sa au început la Phoenix (Arizona, statul său), au continuat apoi la Capitoliul din Washington şi se vor încheia la cimitirul Academiei Navale din
Annapolis, unde duminică va fi înmormântat.

Comentarii

loading...