China: 10.000 de tone de carne de porc scoase din rezerva de stat

China: 10.000 de tone de carne de porc scoase din rezerva de stat

China va scoate la licitaţie 10.000 de tone de carne de porc din rezerva de stat, în încercarea de a ţine sub control preţurile ridicate după ce epidemia de pestă porcină africană a dus la sacrificarea a circa o treime din porci, conform CNN

Rl online 0 comentarii

Carnea de porc congelată va fi scoasă la licitaţie în data de 19 septembrie de către China Merchandise Reserve Management Center, o companie de stat care gestionează rezervele de carne de porc ale Chinei. Carnea de porc este importată din SUA, Marea Britanie, Danemarca, Germania, Franţa şi Chile.

Companiile interesate să participe la licitaţia online trebuie să se înscrie în avans şi să fie verificate de Ministerul chinez al Comerţului. Fiecare companie care participă la licitaţie va putea cumpăra până la 300 de tone de carne de porc.

China Merchandise Reserve Management Center stochează şi gestionează rezervele de resurse considerate de importanţă strategică. Potrivit analiştilor, rezerva de stat a Chinei ar conţine aproximativ un milion de tone de carne de porc congelată.

Piaţa cărnii de porc din China, cea mai mare din lume, a fost devastată de epidemia de pestă porcină africană. În ultimele 12 luni China a pierdut peste 100 milioane de porci, fie din cauza epidemiei de pestă porcină africană fie pentru că fermierii nu vor să îşi refacă efectivele de porci după decesul animalelor. Scăderea efectivelor a condus la o creştere de aproximativ 50% a preţurilor la carnea de porc. Acesta este un produs de bază în alimentaţia chinezilor iar decizia de a majora oferta vine înaintea sărbătorilor prilejuite de aniversarea a 70 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze, la începutul lunii octombrie.

Utilizarea rezervelor de stat nu este singura modalitate prin care China încearcă să răspundă la criza cărnii de porc. Autorităţile au acordat până acum subvenţii în valoare de aproximativ 3,2 miliarde yuani (452 milioane dolari) familiilor cu venituri reduse care nu îşi pot permite să cumpere carne de porc la preţurile actuale.

Comentarii

loading...