Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

China a anunțat impunerea de tarife vamale pentru 128 de produse din SUA

China a anunțat impunerea de tarife vamale pentru 128 de produse din SUA

Beijingul a anunţat luni impunerea de tarife vamale pentru 128 de produse americane, în replică la măsura de luna trecută a Washingtonului cu privire la taxele pentru importurile de oţel şi aluminiu din China.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

120 de produse, între care fructele sau vinul, vor avea o taxă de import de 15%, în timp ce alte opt produse, inclusiv carnea de porc, vor avea un tarif de 25%, potrivit anunţului făcut de Ministerul chinez al Comerţului. Măsura intră în vigoare luni.

Într-un comunicat separat, Ministerul chinez al Comerţului a cerut Statelor Unite să revină asupra deciziei sale privind taxele la importurile de oţel şi aluminiu, care, conform Chinei, încalcă normele Organizaţiei Mondiale a Comerţului, şi să repună schimburile bilaterale pe calea normalităţii.

Beijingul anunţase deja din 23 martie că va impune aceste tarife de import dacă SUA va continua cu planurile sale de a taxa importurile de oţel şi aluminiu din China. Cu toate acestea, Beijingul a insistat mereu că doreşte să evite un război comercial şi a avertizat Casa Albă să nu deschidă "o cutie a Pandorei".

Comentarii

loading...