15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalChina a asediat Australia cu atacuri cibernetice

China a asediat Australia cu atacuri cibernetice

Ancheta a înfuriat Beijingul, mai ales că vine la doar câteva zile după ce vicepreședintele american, Mike Pence, a acuzat China la summitul APEC exact de „furt de proprietate intelectuală“ la scară largă.

Potrivit raportului, Ministerul Securității de Stat al Chinei a fost responsabil de „Operațiunea Cloud Hopper“, un val de atacuri detectat de Canberra și de partenerii săi din alianța „Five Eyes“ – SUA, Marea Britanie, Canada și Noua Zeelandă.

Compania americană CrowdStrike de securitate cibernetică a detectat, de asemenea, o creștere alarmantă a atacurilor în primele șase luni ale acestui an.

„Aceste activități sunt în principal din China și sunt lansate în toate sectoarele. Fără mănuși!“, a declarat vicepreședintele CrowdStrike, Mike Sentonas.

Atacurile cibernetice au avut loc în ciuda unui acord încheiat între Canberra și Beijing anul trecut de a nu iniția și sprijini spionajul comercial și furtul de proprietate intelectuală.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Geng Shuang, a respins raportul ca „fără fundament“, iar acuzațiile „neprofesionale, iresponsabile și, evident, având motive ascunse“.

Anul trecut, date sensibile despre avioanele F-35 ale Australiei și programele avionului de supraveghere P-8 au fost furate atunci când un subcontractant din domeniul Apărării a fost atacat cibernetic cu un instrument utilizat pe scară largă de hackerii chinezi.  

 

Cele mai citite

Parchetul European face percheziții la Botoșani într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

Biroul din Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) efectuează joi percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Botoşani, inclusiv în instituţii publice, în cadrul unei...

Cât de des ar trebui să faci rotația anvelopelor?

Deoarece anvelopele se uzează diferit pe puntea față comparativ cu cele de pe puntea spate, acestea trebuie rotite periodic pentru a nu ajunge în...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă