20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalChina a oferit SUA angajamente comerciale suplimentare de 1.200 miliarde de dolari

China a oferit SUA angajamente comerciale suplimentare de 1.200 miliarde de dolari

Un oficial al Casei Albe a declarat că Statele Unite se aşteaptă ca China să ia măsuri imediate în domeniul comerţului, după acordul convenit de liderii celor două ţări la summitul G20 din Argentina, între care reducerea tarifelor pentru importurile de automobile şi măsuri împotriva furtului de proprietate intelectuală şi transferurile forţate de tehnologie.

Preşedintele american Donald Trump şi preşedintele chinez Xi Jinping au convenit să nu introducă tarife noi timp de 90 de zile, declarând un armistiţiu după escaladarea tensiunilor în ultimele luni.

Perioada de 90 de zile va începe pe 1 ianuarie, a declarat consilierul economic al Casei Albe, Larry Kudlow.

Consilierul a spus că suma de 1.200 de miliarde de dolari este una de referinţă şi se referă la tranzacţiile private de achiziţii de bunuri americane, în funcţie de condiţiile din piaţă.

China s-a mai angajat să înceapă imediat ridicarea de tarife şi bariere non-tarifare, între care reducerea tarifelor de 40% pentru automobile, a mai spus Kudlow.

 Ne aşteptăm ca acele tarife să scadă la zero, a adăugat Kudlow.

Americanii vor putea deţine pentru prima oară proprietatea integrală a unor companii în China, ceea ce ar trebui să elimine îngrijorările SUA legate de furtul proprietăţii intelectuale şi transferurile forţate de tehnologie.

Aceste angajamente nu au fost făcute în scris, iar detaliile urmează să fie stabilite.

Mnuchin a spus că a avut loc o sschimbare de ton la Buenos Aires, faţă de discuţiile din trecut, în condiţiile în care Xi a oferit angajamente clare de deschidere a pieţelor chineze pentru companiile americane.

Kudlow, director al Consiliului Economic Naţional, a spus că el, Mnuchin şi Reprezentantul pentru Comerţ, Robert Lighthizer au avut două întâlniri private cu vicepremierul chinez Liu He, în Argentina, iar acesta le-a spus că Beijingul îşi va pune imediat în aplicare angajamentele.

Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă