21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalChina ar fi încheiat un acord cu Vaticanul în privința numirilor episcopilor....

China ar fi încheiat un acord cu Vaticanul în privința numirilor episcopilor. Vaticanul neagă

Negocierile au ajuns în ‘etapele finale’ şi dacă totul merge bine un acord ar putea fi semnat până la sfârşitul acestei luni, a afirmat episcopul Guo Jincai, secretar general al Conferinţei episcopilor Bisericii Catolice în China, conduse de guvern, menţionează Global Times. Acordul ar urma să abordeze problema numirilor episcopilor, ‘precum şi probleme de interes comun pentru Beijing şi Sfântul Scaun, cum ar fi promovarea păcii mondiale’, a spus Monseniorul Guo Jincai.

Semnarea unui acord istoric între China şi Vatican ‘nu este iminentă’, a reacţionat după această relatare directorul biroului de presă al Vaticanului, Greg Burke, potrivit unui comunicat. ‘ Pot să afirm că nu este iminentă nicio semnare a unui acord între Sfântul Scaun şi Republica Populară Chineză’, a precizat Greg Burke.

Papa Francisc ‘rămâne în contact cu colaboratorii săi pe probleme chineze şi participă la etapele dialogului în curs’, a adăugat el în comunicat.

O sursă importantă de la Vatican a declarat pentru Reuters, luna trecută, că un acord cadru este pregătit şi ar putea fi semnat în câteva luni. Acesta ar putea deschide calea pentru reluarea relaţiilor diplomatice după aproape 70 de ani, când au fost întrerupte în timpul preluării conducerii de către comunişti în China.

Catolicii din China sunt împărţiţi între comunităţi ‘ilegale’ care-l recunosc pe Papă şi cei care aparţin Asociaţiei Catolice Patriotice în care episcopii sunt numiţi de guvernul chinez în colaborare cu comunităţi bisericeşti.

Relaţii complete între China şi Vatican ar da bisericii catolice un cadru legal pentru a avea grijă de toţi cei 12 milioane de catolici din China şi să-i permită să se concentreze asupra dezvoltării sale într-o ţară în care bisericile protestante sunt deja în creştere rapidă, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă