15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalChina: Autorităţile au interzis difuzarea unor drame istorice

China: Autorităţile au interzis difuzarea unor drame istorice

Administraţia a declarat că interdicţia se aplică şi dramelor axate pe figura unor personalităţi, şi a cerut posturilor TV să difuzeze materiale patriotice în perioada care precede cea de-a 70-a aniversare a fondării Republicii Populare, pe 1 octombrie.

Cenzura conţinutului media şi de divertisment din China s-a intensficat în timpul mandatului preşedintelui Xi Jinping şi s-a accentuat în acest an, autorităţile întârziind aprobarea a cel puţin trei filme importante, aşteptate pentru această vară.

Administraţia de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune a precizat că posturile TV ar trebui să difuzeze programe dintr-o listă de 86 care se concentrează asupra “diverselor aspecte, de natură istorică, care arată lupta naţiunii chineze, ai cărei oameni s-au ridicat şi au devenit mai bogaţi şi mai puternici de-a lungul timpul”.

Beijing Daily, un ziar susţinut de Partidul Comunist, a criticat în luna ianuarie cinci populare drame istorice, printre care “Împărătesele din Palat”, pentru “efectul negativ’ pe care îl au asupra societăţii, în condiţiile în care multe astfel de drame prezintă intrigi de palat şi personaje principale implicate în acestea.

Aceste drame, populare şi în Japonia şi Coreea de Sud, au fost, de asemenea, criticate de mass-media ca fiind şi prea “materialiste”, cu o influenţă negativă asupra societăţii.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă