15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalChina, cea mai activă în acţiunile de spionaj împotriva SUA

China, cea mai activă în acţiunile de spionaj împotriva SUA

Dan Coats a declarat că, în timp ce Rusia şi China încearcă să îşi extindă influenţa la nivel mondial, unii aliaţi ai SUA se îndepărtează de Washington ca reacţie la schimbarea politicilor americane privind securitatea şi comerţul, relatează Reuters.

‘China, Rusia, Iranul şi Coreea de Nord folosesc din ce în ce mai mult operaţiunile cibernetice pentru a ameninţa atât minţile, cât şi maşinile, într-un număr tot mai mare de moduri – furând informaţii, influenţând cetăţenii sau blocând infrastructura critică’, a spus oficialul american.

‘Relaţia Moscovei cu Beijingul este mult mai apropiată decât în ultimele decenii’, a spus Coats într-o audiere în Comitetul de Informaţii al Senatului SUA cu privire la ameninţările la nivel mondial.

El a mai spus că unii aliaţi ai SUA caută o mai mare independenţă, răspunzând percepţiilor în ceea ce priveşte schimbarea politicilor referitoare la securitate şi comerţ şi ‘devin tot mai deschişi’ faţă de noi parteneriate.

‘Sistemul internaţional de după cel de-al Doilea Război Mondial este supus unei presiuni tot mai mari pe fondul proliferării ameninţărilor cibernetice şi a armelor de distrugere în masă, a concurenţei în spaţiu şi conflictelor regionale’, a mai menţionat Dan Coats.

Directorul serviciilor de informaţii americane a afirmat de asemenea că adversarii SUA încearcă probabil deja să intervină în alegerile din SUA din 2020, îmbunătăţindu-şi capabilităţile şi adăugând noi tactici.

El a declarat că eforturile Rusiei în social media vor continua să se concentreze pe agravarea tensiunilor sociale şi rasiale, subminarea încrederii în autorităţi şi criticarea politicienilor percepuţi a avea o poziţie anti-rusească.

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...
Ultima oră
Pe aceeași temă