China cere companiilor de stat să evite deplasările în SUA şi alte state aliate ale acesteia

China cere companiilor de stat să evite deplasările în SUA şi alte state aliate ale acesteia

China a cerut unora dintre companiile sale de stat să evite deplasările în Statele Unite şi ţări aliate ale acestora şi să ia măsuri suplimentare de protejare a dispozitivelor mobile, în cazul călătoriilor, potrivit unui articol Bloomberg, citat de Reuters.

Rl online 0 comentarii

Comisia pentru Supravegherea şi Administrarea Activelor de Stat, care supraveghează aproximativ 100 de companii de stat, a recomandat companiilor ca în cazul călătoriilor în străinătate angajaţii să aibă la ei doar laptop-uri sigure, destinate deplasărilor externe, potrivit unor persoane apropiate situaţiei.

Avertismentul se referă şi la călătoriile în ţări care fac parte din pactul de securitate Five Eyes (Cinci Ochi), respectiv Marea Britanie, Canada, Australia şi Noua Zeelandă.

Pe de altă parte, Ministerul de Externe al Chinei a cerut marţi Canadei să îl elibereze imediat pe directorul financiar al Huawei, Meng Wanzhou, afirmând că acest caz reprezintă un abuz al procedurilor legale.

Wanzhou a fost reţinută la sfârşitul anului trecut în Canada, la solicitarea Statelor Unite, pentru a fi extrădată şi judecată pentru încălcarea sancţiunilor americane împotriva Iranului.

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Hua Chunying, a făcut acest comentariu la un briefing zilnic de presă, la Beijing.

Comentarii

loading...