7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalChina consideră sancțiunile UE la adresa ei o provocare

China consideră sancțiunile UE la adresa ei o provocare

“Vreau să subliniez să sancţiunile sunt o formă de confruntare. Sancţiunile bazate pe minciuni ar putea fi interpretate ca fiind o afectare în mod deliberat a securităţii şi dezvoltării Chinei”, a declarat, marţi, ambasadorul Chinei la Bruxelles, Zhang Ming, în cursul unui seminar organizat de Centrul Politic European (European Policy Centre).

“Administraţia Chinei are responsabilitatea de a proteja securitatea şi bunăstarea populaţiei Chinei. Noi vrem, avem nevoie şi vrem dialog, nu confruntare. Cerem părţii europene să se gândească de două ori. Dacă unii insistă pentru o confruntare, noi nu vom da înapoi, nu avem altă opţiune decât de a asuma responsabilităţile faţă de poporul nostru”, a subliniat ambasadorul Chinei, conform cotidianului Le Figaro.

Oficiali europeni au declarat că Bruxellesul pregăteşte sancţiuni împotriva Chinei din cauza abuzurilor asupra etnicilor uiguri din Xinjiang şi din cauza situaţiei politice din Hong Kong. Sancţiunile ar putea fi adoptate de Consiliul UE pe 22 martie şi supuse votului Consiliului European la summitul din 25-26 martie.

Uniunea Europeană a criticat noua Lege privind siguranţa naţională din Hong Kong, considerată o acţiune a Beijingului de consolidare a controlului politic asupra provinciei semiautonome. În plus, Bruxellesul exprimă preocupări privind modificarea legislaţiei electorale în Hong Kong, o iniţiativă care ar limita reprezentarea politică a opoziţiei prodemocratice.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă