10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalChina își asigură cetățenii că le va furniza gratuit vaccinul anti-COVID

China își asigură cetățenii că le va furniza gratuit vaccinul anti-COVID

Vorbind în cadrul unei conferințe de presă, oficialul Comisiei Naționale de Sănătate, Zheng Zhongwei, a anunțat că toate costurile de fabricare și distribuție a vaccinurilor vor fi suportate de guvern, rezidentul ne-trebuind să plătească „nici măcar un bănuț” pentru administrarea medicamentului.
Până în prezent, autoritățile din regimul comunist au dat un semnal verde vaccinului Sinopharm pentru inoculare în masă.
În afară de vaccinul Sinopharm produs la nivel național, țara a vaccinat, de asemenea, grupuri limitate de persoane infectate, folosind alte trei produse. În ceea ce privește inocularea în masă, autoritățile chineze au sarcina de a rezolva rapid problema vaccinării a aproape 1,5 miliarde de oameni. Luna trecută, țara și-a extins lista extinzând-o la mai multe grupuri cheie, cum ar fi angajații din sectoarele alimentar și al transportului public.

De când a fost detectat pentru prima dată în decembrie 2019, cazurile de coronavirus din China au crescut la 87.364, cu peste 4.634 de decese raportate. Diverse părți ale Chinei raportează și în prezent cazuri noi. Părți din provincia Hebei de lângă Beijing au fost considerate drept zone cu pericol ridicat de infectare cu coronavirus după ce au fost găsite 14 noi cazuri de COVID-19. Unsprezece dintre aceste cazuri au fost în orașul Shijiazhuang. Încă 30 de persoane au dat rezultate pozitive pentru virus, fără a arăta nici măcar un simptom. În plus, au fost raportate cazuri în orașul Yantai. Potrivit rapoartelor AP, China a înregistrat, de asemenea, două cazuri de transmisie internă în provincia Liaoning din nord-est și un caz la Beijing.

Odată cu reapariția noilor cazuri COVID-19 în China, autoritățile au impus în continuare restricții privind călătoriile și intrarea în țară. Autoritățile au suspendat, de asemenea, zborurile charter între India și China, invocând măsuri stricte de control. Ministerul chinez de externe a declarat săptămâna trecută că va evalua situația privind reluarea studiilor pentru studenții străini și va continua discuțiile cu toate părțile. Cu toate acestea, potrivit studenților, nu a existat nicio comunicare din partea chineză la întoarcerea lor.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă