Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Submarinele fără echipaj vor intra în dotarea armatei din 2020

Submarinele fără echipaj vor intra în dotarea armatei din 2020

China își face flotă de submarine fără echipaj

Armata chineză dezvoltă submarine inteligente, fără echipaj și puțin costisitoare, așteptate să intre în dotare în 2020 și care ar putea afecta avantajul puterilor navale occidentale în apele strategice, ca Marea Chinei de Sud.

Gabriela Anghel 0 comentarii

Aceste submarine sunt capabile să străbată oceanele din întreaga lume pentru efectuarea unor misiuni de recunoaștere sau de plasare de mine, trecând prin atacuri sinucigașe contra navelor inamice.

Institutul de automatizare din Shenyang, un important producător de roboți submarini pentru armata chineză, a confirmat că Beijingul dezvoltă o serie de vehicule submarine fără echipaj, numite XLUUV.

Cercetătorii lucrează la Proiectul 912, un program clasificat pentru dezvoltarea de roboți submarini militari de nouă generație pentru cea de a 100-a aniversare a Partidului Comunist Chinez, în 2021. Programul este considerat o măsură contra armelor similare aflate în prezent în dezvoltare în SUA.

Anul trecut, armata americană a încheiat un acord cu antreprenori importanți din domeniul apărării pentru două prototipuri de XLUUV până în 2020 și Marina va alege unul dintre ele pentru producția a nouă unități.

În ce privește Rusia, a construit o mare dronă submarină capabilă să transporte o armă nucleară. Torpila autonomă Etat-6 va putea parcurge cu viteză distanțe mari între continente pentru a lansa o ogivă de 100 megatone.

Principalul avantaj al acestui tip de submarine este că pot fi produse și exploatate la scară largă la un cost relativ scăzut, deoarece submarinele clasice adaugă costuri legate de echipaj.  

Comentarii

loading...