12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalChina: Patru cetăţeni britanici arestaţi

China: Patru cetăţeni britanici arestaţi

Miercuri, poliţia din Xuzhou, provincia estică Jiangsu, a declarat că au fost arestate 19 persoane care aveau legături cu o şcoală locală de limbi străine, menţionând că între ele se numără şapte profesori şi nouă elevi străini, dar fără a preciza cetăţenia acestora şi fără a da detalii despre motive.

Societatea Education First, cu sediul în Elveţia şi care se ocupă între altele cu predarea de limbi străine în China, a confirmat săptămâna aceasta existenţa unei afaceri legate de droguri într-o şcoală de-a sa din Xuzhou, notează AFP.

În China, consumul de stupefiante poate antrena pedepse drastice cu închisoare, iar traficul de droguri este pasibil de pedeapsa cu moartea.

O purtătoare de cuvânt a ambasadei britanice a confirmat arestarea celor patru britanici, dar nu a confirmat explicit că reţinerea lor are legătură cu drogurile.

Reuters aminteşte că arestările au loc în contextul în care relaţiile dintre Beijing şi Londra s-au deteriorat în ultimele luni, pe fondul apelurilor unor oficiali britanici ca autorităţile chineze să-şi respecte angajamentele faţă de fosta colonie britanică Hong Kong, unde au loc manifestaţii pro-democraţie.

Cele mai citite

Comisia Europeană a simplificat regulile în vamă pentru mărfurile de import, analiză Ey

Prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfurile de import (valoarea de tranzacție) este unul din elementele de taxare care poate genera probleme complexe...

GALERIE FOTO. Mikayla s-a autoproclamat „comoara națională a Canadei”

Cea mai sexy jucătoare de hochei pe gheață din lume, Mikayla Demaiter, și-a captivat cei 3,2 milioane de urmăritori de pe Instagram cu cea...

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...
Ultima oră
Pe aceeași temă