13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalChina refuză Organizația Mondială de Sănătate să afle adevărul despre Virusul Wuhan

China refuză Organizația Mondială de Sănătate să afle adevărul despre Virusul Wuhan

China refuză să lase Organizația Mondială a Sănătății să participe la ancheta despre originea virusului ucigaș, Sars-Cov-2, noul coronavirus. Autorităţile de la Beijing au fost acuzate că au ţinut secret modul în care s-a declanșat criza epidemică.

Mai multe ţări cred că Beijingul a întârziat deliberat să anunţe restul lumii despre gravitatea epidemiei de COVID-19, iar persoanele care au vorbit despre virus au suferit represalii din partea autorităţilor chineze.

Reprezentantul OMS, Dr. Gauden Galea a declarat pentru Sky News că organizaţia a trimis solicitări comisiei de sănătate şi autorităţilor chineze ca să participe la ancheta internă dorită să elucideze originea coronavirusului. Până în acest moment OMS nu a fost invitată să se alăture echipei chineze, relatează Mediafax.

Acesta a mai declarat că este improbabil în cazul unei pandemii să se înregistreze doar 41 de cazuri de infectare în Wuhan într-o perioadă de timp de două săptămâni, mai exact de pe 2 până pe 16 ianuarie, aşa cum China a raportat.

Oficialii americani din serviciile de informaţii au susţinut că partenerii chinezi au ţinut ascunsă încă de la început gravitatea situaţiei şi nu au acţionat rapid în consecinţă. OMS a fost criticată de către SUA pentru că a acceptat statisticile Chinei fără să verifice.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă