15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalChina se felicită de una singură pentru lupta ”extrem de extraordinară” împotriva...

China se felicită de una singură pentru lupta ”extrem de extraordinară” împotriva coronavirusului!

China s-a confruntat cu o mulțime de critici în țară și în străinătate cu privire la tratarea inițială a virusului, care a apărut în orașul central Wuhan în decembrie anul trecut.
Biroul Politic din China, principalul organ decizional al Partidului Comunist, a declarat vineri târziu că întreaga conducere a partidului „a jucat un rol decisiv” în eforturile Chinei de a face față riscurilor și provocărilor din acest an.

“În momentul critic … Comitetul central al partidului a avut o perspectivă pe termen lung … obținând o performanță extrem de extraordinară în acest an extrem de neobișnuit”, a raportat agenția de știri de stat Xinhua.

China a limitat în mare măsură răspândirea virusului și a fost una dintre singurele economii majore care au raportat creșterea în acest an. Însă, în plan internațional, China a fost acuzată că a acoperit focarul inițial și că a contribuit astfel la răspândirea virusului la nivel imondial.

Beijingul a încercat să înăbușe criticile prin pedepsirea a cel puțin opt voci care au făcut dezvăluiri referitoare la originile pandemiei. Un ziarist, cetățean chinez, care a raportat despre izbucnirea molimei în Wuhan, a fost reținut din luna mai și se așteaptă să fie judecat luni.

Zhang este un fost avocat care a călătorit în oraș în februarie pentru a raporta etapele inițiale haotice ale focarului, prin fluxuri de știri și eseuri critice larg distribuite pe platformele de socializare interzise în China.

Reuniunea de două zile a Biroului Politic vine cu puțin timp înainte ca o echipă internațională de experți ai OMS să sosească în China pentru a investiga originile animale ale Covid-19, misiune în timpul căreia vor vizita orașul Wuhan.

Un expert al echipei a declarat pentru AFP săptămâna aceasta că ancheta nu se referea la găsirea unei țări vinovate sau a unei autorități vinovate, ci la „înțelegerea a ceea ce s-a întâmplat pentru a evita asta în viitor”.

Beijingul a încercat recent să pună din nou sub semnul îndoielii varianta originilor animale ale virusului. People Daily, ziar de stat, a declarat într-o postare pe Facebook la începutul lunii noiembrie că „toate dovezile disponibile sugerează că temutul coronavirus nu a început în Wuhan, în centrul Chinei”.

China a încercat, de asemenea, să-și sporească impulsul de soft power în timpul pandemiei – promițând că va împărți vaccinuri țărilor în curs de dezvoltare și angajându-se, sub masca diplomației, să doneze echipament de protecție personal țărilor care au nevoie.

Cele mai citite

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...
Ultima oră
Pe aceeași temă