9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalChina și Rusia, din nou vehiculate a fi oferit bani pentru uciderea...

China și Rusia, din nou vehiculate a fi oferit bani pentru uciderea militarilor SUA din Afganistan

„Oficialii administrației din mai multe agenții lucrează în prezent pentru a corobora rapoartele de informații inițiale”, care sunt în curs de a fi declasificate, a raportat miercuri site-ul de știri Axios, cel care a dezvăluit întreaga poveste. Consilierul pentru securitate națională Robert O’Brien a informat președintele Donald Trump despre rapoarte la începutul acestei luni, a precizat Axios.

Cu toatec acestea, informațiile pe care administrația susține că le-ar avea se anunță chiar mai puțin consistente decât rapoartele potrivit cărora Rusia ar fi oferit în trecut plăți talibanilor pentru a viza trupele SUA și ale coaliției, susține alt site de știri, citând un oficial guvernamental anonim.

Potrivit unui raport publicat în New York Times, în luna iunie, o unitate de spionaj militar rus ar fi oferit recompense insurgenților aflați în legătură cu forțele talibane pentru a ataca forțele coaliției din Afganistan, inclusiv trupele americane și britanice.

La câteva zile după ce raportul a fost publicat, Trump l-a respins ca „posibil un alt fals fabricat în Rusia” și a spus că informația nu este credibilă. În iulie, secretarul apărării, Mark Esper, le-a spus parlamentarilor că agențiile de informații din Pentagon nu au coroborat rapoartele.

Dar acum, când Beijingul se confruntă cu aceleași acuzații ca și Moscova în urmă cu șase luni, administrația Trump se ocupă de acuzații ”cu o energie diferită”, a scris reportera Politico, Lara Seligman.

În plus față de informarea președintelui cu privire la această chestiune, O’Brien a convocat un comitet de coordonare a politicilor Consiliului Național de Securitate pentru a dezbate problema în 22 decembrie, a scris Seligman, citând un oficial al administrației rămas din nou anonim.

„SUA‘ tratează această informație cu prudență, dar orice informații sau rapoarte referitoare la siguranța forțelor SUA este ceva pe care îl luăm foarte în serios ”, a spus oficialul.

Oficiali ai Administraţiei Trump din mai multe agenţii guvernamentale verifică amănunţit aceste informaţii, iar dacă acestea se vor dovedi adevărate, relaţia Chinei cu SUA ar suferi schimbări majori şi ar creşte tensiunile dintre cele două state, precizează VOA News.com.

Joi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Wang Wenbin, a declarat în timpul unei conferinţe de presă ca informaţiile apărute în mass-media americană ,,nu sunt altceva decât știri false’’ menite să „murdărească imaginea Chinei” și să dăuneze relațiilor dintre cele două țări.

„Nu am început niciodată un război împotriva altora, ca să nu mai vorbim de plată unor actorilor non-statali pentru a ataca alte țări”, a subliniat Wang.

Purtătorul de cuvânt chinez a afirmat că țara să nu se implică în conflictele interne din Afganistan și a reiterat sprijinul Beijingului pentru procesul de pace și reconciliere inițiat de SUA, care urmărește încheierea războiului care durează de aproape douăzeci de ani în această ţară.

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă