Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

China şi Statele Unite nu îşi vor impune tarife suplimentare la importuri

Statele Unite şi China au făcut progrese în negocierile privind disputele comerciale, fiind de acord să nu îşi impună reciproc noi tarife la importuri, după ce au ajuns la un acord iniţial, relatează site-ul agenţiei Associated Press News şi postul CNN.

Rl online 0 comentarii

"Punem războiul comercial în aşteptare", a declarat secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin.

După discuţii la nivel înalt, purtate joi şi vineri în Statele Unite, Beijingul a fost de acord, într-un comunicat comun cu Washington, că va "reduce substanţial" deficitul comercial al Statelor Unite cu China, fară a specifica cu cât va reduce diferenţa.

Mnuchin a declarat că ambele părţi au fost de acord cu un cadru comercial. Angajamentul de cooperare a fost luat în urma a mai multor săptămâni în care Statele Unite şi China s-au ameninţat reciproc cu impunerea unor noi tarife, ceea ce ar fi dus la un război comercial.

Secretarul pentru Comerţ, Wilbur Ross, care face parte din echipa de negocieri a Statelor Unite, va efectua în curând o vizită în China pentru a continua discuţiile, a mai anunţat Mnuchin.

Comentarii

loading...