13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalCIA l-a înregistrat pe prinţul saudit, cerând ca Jamal Khashoggi să fie...

CIA l-a înregistrat pe prinţul saudit, cerând ca Jamal Khashoggi să fie “redus la tăcere”

Întrebat despre acest raport, un oficial turc a declarat pentru Reuters că nu are informaţii despre o astfel de înregistrare.

Arabia Saudită a transmis că prinţul Mohammed bin Salman nu a avut cunoştinţă anterior despre uciderea lui Khashoggi la consulatul saudit din Istanbul, acum şase săptămâni.

“Se vorbeşte de o altă înregistrare”, scrie jurnalistul ziarului Hurriyet, Abdulkadir Selvi, spunând că presupusul apel a avut loc între prinţul Mohammed şi fratele său, ambasadorul Arabiei Saudite la Washington.

“Se spune că şeful CIA, Gina Haspel, a indicat acest lucru în timpul vizitei sale în Turcia”, a scris el, adăugând că au discutat despre Khashoggi, un critic al conducătorului de facto al regatului.

“Se spune că prinţul moştenitor a ordonat “reducerea la tăcere a lui Jamal Khashoggi cât mai repede posibil” într-un apel monitorizat de agenţia americană”, scrie acesta.

Jamal Khashoggi a fost ucis la consulatul saudit de la Istanbul, pe 2 octombrie, într-o operaţiune despre care preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că a fost comandată de cel mai înalt nivel de conducere din Arabia Saudită.

După ce a oferit numeroase explicaţii contradictorii, autorităţile Riyad au declarat săptămâna trecută că Khashoggi a fost ucis şi corpul său dezmembrat după ce negocierile de a-l convinge să se întoarcă în Arabia Saudită au eşuat.

Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă