Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ciclonul Gita lasă dezastru în urmă. Clădiri istorice distruse complet

Ciclonul Gita lasă dezastru în urmă. Clădiri istorice distruse complet

Ajutoarele internaţionale au început să sosească miercuri în arhipelagul Tonga, devastat de ciclonul Gita, dar în schimb nu a provocat moartea niciunei persoane în insulele Fiji, care în mare parte au fost cruţate, relatează AFP.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Un avion de transport Hercules neo-zeelandez a aterizat cu 12 tone de ajutoare cu alimente şi containere de apă. Un aparat C-17A Globemaster australian a aterizat de asemenea cu ajutoare.

Capitala Tonga, Nuku'alofa, a fost măturată în noaptea de luni spre marţi de puternicul ciclon care a distrus clădiri istorice, biserici, magazine şi unele părţi din sediul Parlamentului, vechi de un secol.

Peste 3.000 de persoane au fost transferate în centre de adăpost pe insula Tongatapu, principala a arhipelagului, unde reţeaua de electricitate şi de furnizare a apei au fost avariate.

Armata din arhipelag a continuat miercuri să debaraseze drumurile şi să repună în stare de funcţiune aeroportul internaţional, care a rămas închis zborurilor comerciale.

Serviciile de urgenţă au estimat că 40% dintre case au fost distruse şi că bilanţul victimelor ar putea fi mai mare. Deocamdată a fost raportată moartea unei persoane în vârstă de 72 de ani decedat de un infarct în drum spre spital şi trei răniţi.

Primele informaţii erau în schimb încurajatoare privind situaţia din insulele Lau, din sud-estul Fiji, care aşteptau marţi impactul ciclonului distrugător, dar care se pare că au fost cruţate.

Autorităţile locale nu au raportat niciun rănit şi, potrivit primelor estimări, doar câteva case au suferit pagube.

Potrivit serviciului meteo, ciclonul se îndepărtează spre vest şi ar trebui să slăbească din intensitate în apropierea arhipelagului francez Noua Caledonie, înainte de a se împrăştia săptămâna viitoare la sosirea în Noua Zeelandă.

Comentarii

loading...