Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: arhivă

Foto: arhivă

Cifre devastatoare prezentate de ONU! Consecințele ofensivei Turciei în Siria

Ofensiva militară turcă în Siria a provocat strămutarea a cel puţin 160.000 de persoane, a indicat luni într-un comunicat secretarul general al ONU, invitând la o 'dezescaladare imediată', informează France Presse, preluată de Agerpres.

Redacția Online 0 comentarii

Antonio Guterres a menţionat în acelaşi comunicat că este 'grav preocupat' de evoluţia situaţiei din nordul Siriei.

Secretarul general al Naţiunilor Unite a 'cerut o dezescaladare imediată şi a îndemnat părţile să-şi rezolve problemele în mod paşnic', chemându-le să manifeste 'maximum de reţinere' şi să fie cruţată viaţa civililor.

În acelaşi timp, Guterres şi-a exprimat temerile cu privire la posibilitatea evadării din închisoare a combatanţilor grupării jihadiste Statul Islamic.

De asemenea, el a cerut acces neîngrădit pentru transportul de ajutor umanitar în nordul Siriei.

Trupele guvernamentale siriene se apropiau luni de frontiera cu Turcia, la o zi după anunţul unui acord cu regimul sirian de către kurzi, constrânşi să se întoarcă către Damasc pentru a opri ofensiva forţelor turce în nordul Siriei.

Comentarii

loading...