Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cinci milioane cetățeni din UE și Marea Britanie, confirmați pozitiv cu Covid-19

Cinci milioane cetățeni din UE și Marea Britanie, confirmați pozitiv cu Covid-19

Uniunea Europeană și Marea Britanie au depășit cifra de 5 milioane de locuitori infectați cu noul coronavirus. Rata de deces este de 4,4 la sută, mai mare decât media mondială de 2,75%.

Petronel Tudor 0 comentarii

Explozia de noi infectări din ultimele săptămâni a dus la un număr de 5,04 milioane cetățeni din statele Uniunii Europene și Marea Britanie infectați cu noul coronavirus, potrivit datelor Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor publicate miercuri dimineață.

Aproape o cincime din totalul infectărilor se înregistrează în Spania (974.449 cazuri) iar foarte aproape este Franța (910.277 infectări). Regatul Unit, Italia, Germania, Olanda și Belgia sunt alte țări cu un număr mare de cazuri de Covid-19. Ca număr de bolnavi, România se clasează pe locul 9 la nivelul UE plus Marea Britanie.

Cehia și Belgia sunt în acest moment țările puternic lovite de noul val de infectări cu noul coronavirus, fiecare dintre ele raportând în ultimele două săptămâni peste 800 de noi cazuri înregistrate la un număr de 100.000 locuitori.

La acest capitol România, cu 233,7 noi infectări în ultimele două săptămâni, este pe locul 13. În schimb, țara noastră stă mult mai rău în ceea ce privește numărul de decese înregistrate în ultimele două săptămâni la o populație de 100.000 locuitori, 4,5, fiind devansată în acest clasament negru doar de Cehia, cu o rată de mortalitate de 7,1.

Comentarii

loading...