10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalCNN: Michael Cohen va fi eliberat joi și va executa pedeapsa rămasă...

CNN: Michael Cohen va fi eliberat joi și va executa pedeapsa rămasă acasă

Fostul avocat personal al președintelui Donald Trump, Michael Cohen, va fi eliberat joi din închisoare și este de așteptat să rămână pentru restul pedepsei sale la domiciliu, deoarece coronavirusul se va răspândi în spatele gratiilor, potrivit unei persoane familiarizate cu această situație, anunță CNN.
Cohen a primit o condamnare de trei ani în New York, după ce a recunoscut că a mințit Congresul, și a pledat vinovat la acuzațiile de fraudă fiscală și două acuzații de finanțare a campaniei pentru facilitarea plăților în bani pentru două femei care au pretins că au avut relații intime cu Trump. Trump a negat relațiile cu femeile.
Eliberarea lui Cohen din închisoare vine în condițiile în care Departamentul de Justiție și Biroul Penitenciarelor au eliberat zeci de deținuți nonviolenți și vulnerabili pe fondul creșterii numărului de infecții cu coronavirus.
Cohen a anticipat eliberarea sa la începutul acestei luni, dar eliberarea sa a fost întârziată, deoarece condițiile agenției pentru eliberarea timpurie, cea care se va ocupa de supravegherea acestuia, pe fondul pandemiei, erau reduse.
Trump a fost iritat de rapoartele potrivit cărora Cohen urma să fie eliberat înainte de termen, au declarat pentru CNN surse din apropierea Președintelui.
Cohen a fost foarte vocal în favoarea lui Donald Trump în timpul campaniei prezidențiale din 2016, adesea apărând alături de reporteri sau la televizor pentru a-și susține clientul de multă vreme (peste 10 ani). Însă, când a pledat vinovat, l-a implicat pe președinte, spunându-i unui judecător federal că a făcut plățile “în coordonare cu și la directiva lui” Trump, pe care procurorii l-au identificat în dosarele judecătorești drept “individul 1”.

Acuzele împotriva lui Cohen au punctat sfârșitul culminant al unei investigații efectuate de luni de zile de către Procuratura SUA pentru districtul sudic din New York, care a expus că acesta (n.r. Cohen) a acționat cu Trump și cu aliații săi, inclusiv David Pecker – CEO al National Enquirer’s, American Media Inc. – pentru a suprima acuzațiile dăunătoare împotriva actualului președinte.
Eliberarea sa timpurie vine în mijlocul campaniei de realegere a lui Trump și în timp ce președintele se confruntă cu cel mai mare test al său: gestionarea pandemiei.
Cohen, care lucrează la o carte despre perioada în care a lucrat cu Trump, a primit o scrisoare de la Charles Harder, avocat al Organizației Trump, care îi solicită să înceteze să lucreze la carte, potrivit surselor CNN.Printre motivele citate de Harder sunt încălcarea acordului de confidențialitate și obligațiile etice și legale ale unui avocat, cum ar fi privilegiul avocat-client. 

 

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă