Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Coasta de Vest a SUA, cuprinsă de flăcări. Jumătate de milion de americani au fost evacuați

Coasta de Vest a SUA, cuprinsă de flăcări. Jumătate de milion de americani au fost evacuați

Aproape o jumătate de milion de persoane din Oregon au fost evacuate din calea incendiilor care au cuprins Coasta de Vest a Statelor Unite, distrugând sute de locuinţe şi provocând moartea a cel puţin 16 persoane.

Rl online 0 comentarii

Unsprezece persoane au decedat începând de luni din cauza incendiilor din California, în timp ce alte patru şi-au pierdut viaţa în Oregon, iar un băiat în vârstă de 1 an a murit în statul Washington, potrivit poliţiei.

În Oregon, numărul de persoane vizate de ordine de evacuare a crescut la aproximativ 500.000 - aproximativ o optime din populaţia statului - după ce suburbiile din Portland au fost ameninţate de cel mai mare incendiu din acest stat, a declarat Biroul statal pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Aproximativ o treime dintre persoanele evacuate au fost strămutate în comitatul Butte, la nord de Sacramento, unde incendiul numit North Complex a mistuit peste 99.960 de hectare şi a fost distrus peste două mii de case şi structuri.

Alte mii de locuitori au fost strămutaţi spre nord şi sud, în statele vecine Washington şi California.

Oregon a fost puternic afectat de cele aproape o sută de incendii majore izbucnite pe Coasta de Vest.

Aproximativ trei mii de pompieri au fost desfăşuraţi în lupta cu flăcările, iar autorităţile au declarat că este nevoie de un efectiv de două ori mai mare. Aceștia au declarat că vântul neobişnuit de cald şi uscat a alimentat incendiile, răspândind flăcările de la o comunitate la alta şi apoi de la o casă la alta.

Climatologii susţin că încălzirea globală a contribuit în mare măsură la anotimpurile umede şi uscate, determinând vegetaţia din vestul SUA să prospere şi apoi să se usuce, lăsând în urmă cantităţi mai mari de combustibil pentru incendii.

 

 

 

 

Comentarii

loading...