21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalColumbia: 5 soldați uciși într-o ambuscadă

Columbia: 5 soldați uciși într-o ambuscadă

“Sunt cinci soldaţi morţi”, a declarat pentru EFE o sursă din Ministerul Apărării, care a precizat că a avut loc “o confruntare armată” lângă satul Santa Rosa, care face parte din Cumbitara, localitate situată într-o zonă montană din Narino (sud-vest).

Un responsabil al administraţiei din Narino a detaliat că soldaţii au fost asasinaţi atunci când disidenţi din frontul 29 al gherilei FARC au blocat camionul în care se aflau militarii.

În respectivul departament acţionează disidenţi din FARC, Armata de Eliberare Naţională (ELN) şi grupări cu origine paramilitară axate pe traficul de droguri.

Ambuscada contra militarilor a coincis cu sosirea în ţară a ambasadorilor Consiliului de Securitate al ONU pentru a evalua starea procesului de pace semnat cu FARC în noiembrie 2016.

Reprezentanţii Consiliului de Securitate se vor întâlni vineri la Bogota cu preşedintele columbian, Ivan Duque, şi cu organizaţiile societăţii civile, iar sâmbătă au în program vizita la unul din centrele teritoriale de formare şi reintegrare, unde vor discuta cu foştii luptători de gherilă care au renunţat la arme.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă