13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalComisarul european pentru migraţie şi afaceri interne recomandă primirea României în Schengen

Comisarul european pentru migraţie şi afaceri interne recomandă primirea României în Schengen

Cei doi oficiali au luat parte marţi seara la o audiere în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European, informează, miercuri, agenția bulgară BTA citată de Agerpres.

În acest context, ministrul bulgar de interne a subliniat că problema aderării Bulgariei şi României la Schengen îşi aşteaptă rezolvarea de foarte mult timp şi că întârzierea este fără precedent, cerând o soluţie rapidă şi corectă.

Radev a menţionat că presiunea migraţiei a provocat importante tensiuni în spaţiul Schengen, adăugând că Europa de azi ar fi greu de imaginat fără acest spaţiu şi că preşedinţia semestrială bulgară a Consiliului UE va investi toată energia şi toate eforturile pentru a găsi o soluţie.

Foto: http://businessculture.org

La rândul său, comisarul european a remarcat că în timp circulaţia persoanelor va continua să crească şi trebuie gestionată. Dacă în trecut graniţele au provocat dispute, confruntări şi războaie, astăzi tinerii consideră ceva firesc accesul liber, a mai constatat Avramopoulos, cerând ca subiectul Schengen să nu fie folosit în discuţiile politice interne.

Comisarul european pentru migraţie a avertizat pe de altă parte că, dacă doreşte să dispună de un control al graniţelor similar celui din SUA şi Canada, UE va trebui să investească în acest scop 14% din bugetul său. Potrivit comisarului, executivul european va propune legi universale pentru activitatea serviciilor de control al graniţelor naţionale în Uniunea Europeană.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă