15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalComisia Europeană a prezentat strategia de siguranță în lupta cu Covid-19

Comisia Europeană a prezentat strategia de siguranță în lupta cu Covid-19

„Rămânerea în siguranță față de Covid-19 în cursul iernii” este documentul emis de Comisia Europeană ce curprinse o serie de recomandări menite a limita infectările pe perioada iernii.

Distanțarea fizică și limitarea contactelor sociale, esențiale în perioada vacanței de iarnă, prin măsuri bazate pe situația epidemiologică locală pentru a limita impactul lor social și economic și pentru a le spori acceptarea de către populație, este una dintre recomandări.

Testarea și depistarea contacților pentru a limita cât mai mult posibilitatea ca persoanele infectare să transmită virusul, călătoriile în siguranță, în condițiile unei posibile creșteri a numărului de călătorii în timpul vacanțelor de sfârșit de an, și instituirea unor planuri de continuitate a activităților unităților sanitare pentru a se asigura că focarele pot fi gestionate iar accesul la alte tratamente poate fi menținut, fac parte din lista de recomandări ale Comisiei Europene.

Instituția europeană le cere statelor membre să urmeze orientările Regiunii Europene a Organizației Mondiale a Sănătății vizând revigorarea sprijinului public pentru a combate oboseala de a lupta cu pandemia și să intensifice sprijinul psihosocial.

Foarte importante sunt strategiile naționale de vaccinare iar Comisia Europeană a anunțat că este pregătită să sprijine statele membre în punea la dispoziție pe scară largă a viitoarelor vaccinuri anti-Covid-19 ce vor fi aprobate și achiziționate la nivel european.

Cele mai citite

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă