15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalComisia Europeană lansează o investigaţie în oţelul provenit din China, Indonezia şi...

Comisia Europeană lansează o investigaţie în oţelul provenit din China, Indonezia şi Taiwan

Investigaţia vizează plăcile din oţel inoxidabil laminate la cald şi table de oţel în rulouri şi vine ca urmare a plângerii Asociaţiei europene a oţelului, care acuză statele că vând aceste produse sub valoarea lor de piaţă, afectând concurenţii europeni.

Investigaţia face parte din măsurile UE menite să-i apere pe producătorii din blocul comunitar de concurenţa neloială.

În următoarele opt luni, Comisia Europeană va aduna dovezi şi va decide dacă va impune măsuri antidumping producătorilor de oţel din China, Indonezia şi Taiwan.

Luna trecută, China a impus taxe antidumping la unele produse din oţel inoxidabil importate din UE, Japonia, Coreea de Sud şi Indonezia, pe fondul escaladării tensiunilor comerciale globale.

Taxe antidumping cuprinse între 18,1% şi 103,1% vor fi aplicate la plăci din oţel inoxidabil laminate la cald şi la ţaglele din oţel inoxidabil, se arată într-un comunicat al Ministerului Comerţului de la Beijing. Aceste produse se folosesc în construirea de nave, containere, căi ferate şi în alte industrii.

Decizia vine în urma plângerii depuse de producătorul chinez de oţel Shanxi Taigang Stainless Steel.

“Agenţia de investigaţii a stabilit că produsele menţionate au fost vândute la preţuri exagerat de scăzute, ceea ce a provocat industriei chineze pierderi substanţiale”, apreciază Ministerul Comerţului de la Beijing.

China, cel mai mare producător mondial de oţel inoxidabil, a obţinut anul trecut 26,71 milioane de tone de produse din oţel inoxidabil, în creştere cu 2,4% faţă de 2017, arată datele Asociaţiei chineze a oţelului.

În 2018, statul asiatic a importat 1,85 milioane de tone de produse din oţel inoxidabil, un avans de 53,7% comparativ cu 2017.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă