Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comisia Europeană va discuta modalitățile de coordonare a măsurilor la frontierele din interiorul UE

Comisia Europeană va discuta modalitățile de coordonare a măsurilor la frontierele din interiorul UE

Comisia Europeană (CE) şi statele membre UE vor aborda modalităţile de acţiune coordonată în eventualitatea unor măsuri la frontierele din interiorul Uniunii Europene din cauza coronavirusului COVID-19.

Rl online 0 comentarii

Însă orice decizie de acest fel a unui stat membru va trebui notificată cu cel puţin patru săptămâni înainte, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Dana Spinanţ.

''Nu am primit nicio notificare despre intenţia de introducere a unor măsuri de control la frontiere determinate de COVID-19, dar dorim să iniţiem proactiv o discuţie cu statele membre, întrucât situaţia este una dinamică, ea ar putea evolua şi dorim să promovăm o abordare coordonată privind orice măsură, pentru că măsurile sunt mai eficiente dacă sunt luate în coordonare, şi nu într-un mod fragmentat'', a declarat Dana Spinanţ la conferinţa de presă zilnică a Comisiei Europene.

''Prin urmare vom iniţia un schimb de opinii şi de informaţii în legătură cu practicile privind controalele la frontiere, precum şi politicile statelor membre privind acordarea vizelor'', a completat Dana Spinanţ, fără să detalieze ce înseamnă măsuri de ''control la frontiere''. Corespondentul agenţiei EFE a inclus în acest termen şi posibilitatea ''închiderii'' graniţelor.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...