Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comisia LIBE vrea în unanimitate ca britanicii să călătorească fără viză în UE după Brexit

Comisia LIBE vrea în unanimitate ca britanicii să călătorească fără viză în UE după Brexit

O comisie din cadrul Parlamentului European (PE) a preconizat marţi că britanicii să fie scutiţi de vize în Uniuna Europeană (UE) după Brexit, indiferent dacă divorţul are loc cu sau fără acord, relatează Reuters.

Rl online 0 comentarii

Decizia Comisiei Libertăţilor Civile, Justiţiei şi Afacerilor Interne (LIBE) - adoptată în unanimitate de cei 53 de eurodeputaţi prezenţi - este necesar să fie supusă la vot în Parlament în sesiune plenară, în februarie, iar adoptarea ei pare verosimilă, în contextul în care alte instituţii UE s-au pronunţat deja în favoarea unei înlesniri a formalităţilor pentru britanici după Brexit - cu condiţia ca măsură să fie reciprocă.

Moţiunea parlamentară este necesar să fie acceptată, de asemenea, de către Comisia Europeană (CE) şi de către Consiliul European.

Scutiri de viză în UE acoperă călătorii cu oo durată de până la trei luni, iar în prezent aproximativ 60 de ţări din lume - de la Argentina la japonia şi Ucraina - beneficiază de ea.

Comentarii

loading...