9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalCondamnată de SUA pentru spionaj, ar putea ajunge în Parlamentul Rusiei

Condamnată de SUA pentru spionaj, ar putea ajunge în Parlamentul Rusiei

De altfel, Butina nu ar deveni singurul spion care a ajuns în Parlament, Andrei Lugovoi, ofițer FSB și asasinul lui Alexander Litvinenko, a fost decorat de Vladimir Putin pentru “energica sa activitate legislativă”.

Deputatul Leonid Slutsky a întâlnit-o pe Butina la o zi după ce aceasta s-a întors în Rusia în octombrie, spunând că pe ”Butina o așteaptă multe victorii”. Butina a fost condamnată la 18 luni de închisoare, după ce a pledat vinovată la conspirație la la ”promovarea intereselor Rusiei” ca agent al guvernului rus.

”Am auzit că ai primit o ofertă de la Leonid Slutsky pentru a veni să lucrezi în Duma de Stat în această comisie”, i-a spus avocata Tatyana Moskalkova Mariei Butina, potrivit Interfax.
”Este o ofertă foarte bună și interesantă pentru experiența ta profesională”, i-a mai spus Moskalkova.

Slutsky, care este președintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale din Duma de stat, a fost acuzat anul trecut de mai multe jurnaliste de hărțuire sexuală. Acesta și-a cerut scuze ulterior, iar Comisia de Etică a Dumei de stat a respins acuzațiile.

De asemenea, Moskalkova i-a oferit Mariei Butina un post la biroul său pentru drepturile cetățenilor ruși în străinătate.

Singurul cetățean de naționalitate rusă condamnat în ancheta privind ingerința Moscovei în politica internă americană, Butina ar fi înfiripat legături cu National Rifle Association (NRA), care i-ar fi permis să intre în contact cu Donald Trump înainte de alegerea acestuia, dar și cu unul dintre fiii lui.

Butina nu ar fi primul agent secret care ar ajunge în Parlament. Andrei Lugovoy, ofițer FSB și asasinul lui Alexander Litvinenko, este de asemenea parlamentar și a fost decorat de Putin pentru “energica sa activitate legislativă”.

Cele mai citite

Novak Djokovic a câștigat Premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al planetei

Liderul clasamentului ATP Novak Djokovic a fost ales sportivul anului în cadrul celei de-a 25-a ceremonii a Premiilor Laureus, Oscarurile pentru sport, desfăşurată luni...

Incident tragic la un Zoo din Kansas: o femelă de struț a murit după ce a înghițit cheile furate de la un angajat

Karen, o femelă de struț de 5 ani de la Grădina Zoologică Topeka din Kansas, a murit după ce a scăpat din țarcul ei,...

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...
Ultima oră
Pe aceeași temă