Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Conflicte înghețate. Turcia amenință militar Armenia, care este aliat tradițional al Rusiei

Un reprezentant al președintelui Erdogan a anunțat că Turcia este gata să susțină Azerbaidjanul în conflictul cu Armenia, acesta fiind unul dintre așa-numitele conflicte înghețate ale spațiului ex-sovietic.

Mihai Diac 0 comentarii

Directorul pentru Comunicare al Preşedinţiei Turciei, Fahrettin Altun, a declarat, marți, că regimul de la Ankara este gata să ajute ajute Azerbaidjanul să-şi recupereze teritoriile ocupate - făcând aluzie la enclava Nagorno-Karabah, cu populație armeană și care ar avea tendințe separatiste.

"Turcia se va implica total pentru a ajuta Azerbaidjanul să-şi recapete teritoriile ocupate şi să-şi apere drepturile şi interesele în conformitate cu dreptul internaţional", a avertizat Fahrettin Altun.

Azerbaidjanul și Turcia susțin că enclava Nagorno-Karabah este ocupată de Armenia sub pretextul apărării etnicilor armeni care trăiesc în această regiune.

Azerbaidjanul este o țară musulmană turcofonă în timp ce armenii sunt creștini și au avut, în întreaga lor istorie, relații tensionate cu turcii, culminând cu "Genocidul armean" consemnat în fostul Imperiu Otoman.

Comentarii

loading...