4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalCongresul American a început dezbaterea pentru destituirea lui Trump

Congresul American a început dezbaterea pentru destituirea lui Trump

Militari din cadrul Gărzii Naţionale apar în imagini dormind sau odihnindu-se pe jos, în Congres, cu arma alături, mobilizaţi să împiedice eventuale noi violenţe la Capitoliu, la o săptămână după incidentele sângeroase, soldate cu cinci morţi.

Lidera democraților din Congres, Nancy Pelosi, a spus că Donald Trump este „un pericol evident şi imediat” pentru SUA şi el „trebuie să plece”. “Preşedintele SUA a incitat la această insurecţie, la această rebeliune armată”, a explicat ea cu referire la asaltul împotriva Capitoliului care a avut loc pe 6 ianuarie. “El trebuie să plece, el este un pericol evident şi imediat împotriva naţiunii pe care o iubim cu toţii”, a spus Pelosi.

„Scopul vostru a fost mereu de a-l ataca pe preşedinte, nu contează motivul. Este o obsesie”, a replicat congresmanul republican Jim Jordan, unul dintre fidelii lui Trump. 

La rândul său, liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a spus că o punere sub acuzare a lui Donald Trump cu o săptămână înainte de încheierea mandatului său ar fi “o eroare”, dar liderul senatorilor republicani, Mitch McConnell, a afirmat miercuri că nu a luat o decizie finală în legătură cu votul său.
„Nu am luat o decizie finală cu privire la modul în care voi vota”, a spus McConnell într-un mesaj către colegii săi republicani, adăugând că va asculta argumentele legale prezentate Senatului după ce Camera Reprezentanţilor va vota pentru destituirea lui Trump.

Între timp, și preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, a lansat un apel la calm către ”toţi americanii”, în condiţiile în care se aşteaptă noi manifestaţii.

„Vă cer: fără violenţă, fără delicte, fără vandalism”, a scris Donald Trump într-un scurt comunicat. “Nu aceasta reprezentăm noi şi nu aceasta reprezintă America. Îi chem pe TOŢI americanii să ajute la aplanarea tensiunilor. Vă mulţumesc”, a mai scris Trump.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă