12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalConservatorii lui Kurz obţin o victorie în alegerile legislative

Conservatorii lui Kurz obţin o victorie în alegerile legislative

Conservatorii din cadrul Partidului Poporului (ÖVP) ar obţine 37,2% din voturile exprimate, potrivit acestor proiecţii, cu 5,7 puncte procentuale maimult ca în ultimele alegeri.

Partidul Libertăţii (FPÖ, extremă dreapta) este creditat cu 16% din voturile exprimate şi ar obţine astfel un rezultat cu zece puncte procentuale mai mic decât în alegerile din 2017.

Partidul Social Democrat (SPÖ) s-ar clasa pe poziţia a doua, cu 22% din voturile exprimate, cu 4,9 puncte procentuale mai puţin decât în alegerile precedente, potrivit acestor proiecţii.

Verzii, care au obţinut un scor sub 4% în alegerile legislartive din 2017, se întorc în Parlament, înregistrând o ascensiune fulgerătoare – ei sunt creditaţi cu 14,4% din voturile exprimate.

Austria este condusă din iunie de o un Guvern de tehnocraţi, după prăbuşirea coaliţiei de dreapta-extremă dreapta şi Guvernului Kurz în mai, în urma publicării unei înregistrări video în care liderul FPOe Heinz-Christian Strache a fost surprins cu camera ascunsă oferind favoruri în schimbul unor sume de bani falsei nepoate a unui oligarh rus.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă