12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalConsilierii președintelui filipinez Duterte: ”Preşedintele este aici pentru a rămâne"

Consilierii președintelui filipinez Duterte: ”Preşedintele este aici pentru a rămâne”

Consilierii au calificat drept “absolut falsă” postarea liderului rebel comunist Jose Maria Sison conform căruia “mersul şi strângerea de mână ale lui Duterte au devenit mai instabile” în timpul unui eveniment care a avut loc sâmbăta trecută.

“Ultima informaţie este aceea că Duterte a intrat în comă începând cu după-amiaza sau seara zilei de sâmbătă, 19 august”, a adăugat Sison într-o postare pe contul său de Facebook, subliniind că informaţia este una verificată.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Harry Roque, a declarat că Duterte are programate activităţi în zilele următoare, ceea ce infirmă astfel de zvonuri. “Preşedintele este sănătos. El este bine. Preşedintele este aici pentru a rămâne”, a spus el.

Zvonuri persistente privind starea de sănătate a lui Duterte se fac auzite de când el a devenit preşedinte, în 2016. Luna trecută, Duterte a fost dus de urgenţă la spital după ce a vomitat sânge în timpul vizitei sale în Malaezia. El i-a interzis administraţiei sale să emită buletine medicale regulate despre starea lui de sănătate.

Anterior, el a recunoscut că suferă de boala Buerger, care cauzează constricţia vaselor de sânge din cauza nicotinei, precum şi de esofag Barrett, care este asociat unui risc crescut de a dezvolta cancer esofagian.

Duterte are de asemenea vertebre descentrate din cauza unui accident de motocicletă survenit în urmă cu nişte ani.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...
Ultima oră
Pe aceeași temă