9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalCONSILIUL EUROPEAN - PIOTR BURAS DE LA ECFR DESPRE NOUL SONDAJ ȘI...

CONSILIUL EUROPEAN – PIOTR BURAS DE LA ECFR DESPRE NOUL SONDAJ ȘI STATUL DE DREPT

Pe măsură ce liderii UE se întâlnesc în acest sfârșit de săptămână pentru a căuta un acord privind răspunsul economic al blocului la COVID-19 și bugetul viitor, Piotr Buras din cadrul biroului de la Varșovia al Consiliului European pentru Relații Externe (ECFR) a avertizat împotriva oricărui pas în lateral al încălcărilor articolului cu privire la democrație și statul de drept în ceea ce privește Ungaria și Polonia.

 

Piotr Buras

 

Făcând referire la sondajele recente ale ECFR asupra nouă state membre ale UE (grafică și detalii suplimentare mai jos), Piotr Buras a declarat:

„Statele membre ar trebui să fie prudente cu sacrificarea luptei blocului privind încălcarea principiilor sale fundamentale, în scopul obținerii unui compromis cu privire la aspectele financiare ale viitorului buget al UE.„Bugetul UE a vizat întotdeauna reunirea statelor membre, în scopul creșterii economice și politice. Sprijinul financiar acordat guvernelor care încalcă regulile și principiile fundamentale ale UE contrazice ideea integrării europene.UE nu are multe instrumente eficiente pentru a asigura respectarea principiilor sale fundamentale. Cu toate acestea, solidaritatea furnizată de bugetul UE ar putea fi folosită de statele membre pentru a utiliza resursele financiare ale blocului în apărarea democrației și a statului de drept.
„După cum arată sondajele noastre, acestea sunt aspecte cheie pentru europeni – fiecare stat membru sondat dezvăluind un sprijin puternic pentru a garanta că drepturile omului, democrația și statul de drept sunt suficient protejate, ca urmare a crizei COVID.
„Stabilirea unui mecanism transparent de apărare a acestor principii nu va fi ușoară și va trebui calibrată pentru a se asigura că acest lucru nu compromite alte probleme de care alegătorilor le pasă – cum ar fi acțiunea privind o redresare ecologică.
“La această întrebare, cetățenii din fiecare stat membru pe care l-am examinat au fost din ce în ce mai susținători cu privire la îndeplinirea angajamentelor privind schimbările climatice. Statele membre similare – Ungaria și Polonia – își trag călcâiele în tranziția către o economie cu emisii reduse de carbon. Prin urmare, acordul pe care îl va lua Consiliul European va trebui să protejeze acești piloni gemeni de îngrijorare. “

 

 

ECFR a comandat sondajele prin Datapraxis și YouGov în nouă state membre ale Uniunii Europene (UE) – reprezentând două treimi din populația UE și aproximativ aceeași pondere din PIB-ul său, acoperind totodată diferitele părți geografice ale Europei. Țările chestionate în cadrul acestui proiect sunt Bulgaria (1.000), Danemarca (1.000), Franța (2.000), Germania (2.000), Italia (1.000), Polonia (1.000), Portugalia (1.000), Spania (1.000) și Suedia (1000).

Mărimile eșantionului în fiecare țară sunt reprezentative.

Sondajele au fost pe teren în următoarele perioade din 2020:· Bulgaria – 23 aprilie – 5 mai· Danemarca – 23 aprilie – 28 aprilie· Franța – 24 aprilie – 28 aprilie· Germania – 24 aprilie – 28 aprilie· Italia – 23 aprilie – 28 aprilie· Polonia – 24 aprilie – 3 mai· Portugalia – 27 aprilie – 9 mai· Spania – 24 aprilie – 4 mai· Suedia – 24 aprilie – 29 aprilie

 

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă