Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Consultări româno-poloneze: Obiectivul Poloniei este să sublinieze importanţa relaţiilor cu România

Obiectivul părţii poloneze în consultările interguvernamentale cu partea română este să sublinieze importanţa relaţiilor cu România, ca aliat în cadrul NATO şi partener în cadrul Uniunii Europene, precum şi în diverse domenii de cooperare regională, a transmis Joanna Kopcinska.

Valentina Vlădoi 0 comentarii

Joanna Kopcinska, purtătoarea de cuvânt a guvernului polonez, a adăugat că o altă problemă semnificativă în cadrul reuniunii celor două guverne este sprijinirea dezvoltării cooperării dintre Polonia şi România în domenii precum politica internaţională, economia, digitalizarea, investiţiile şi dezvoltarea, infrastructura, producţia de energie, securitatea, apărarea naţională, agricultura şi dezvoltarea rurală.

"O altă chestiune importantă este confirmarea sprijinului acordat de România pentru probleme importante ale Poloniei în cadrul agendei UE, întărirea cooperării bilaterale în cadrul NATO, inclusiv consolidarea flancului estic al NATO, consolidarea cooperării în domeniul apărării şi promovarea cooperării polono-române în diverse formate regionale, inclusiv (în cadrul Iniţiativei celor) Trei Mări'', a mai declarat Joanna Kopcinska.

Consultările interguvernamentale, conduse de premierul polonez Mateusz Morawiecki şi premierul român Viorica Dăncilă, au fost precedate de o întâlnire a celor doi şefi de guvern şi o conferinţă de presă comună este prevăzută să aibă loc după-amiaza, scrie sursa citată.

Joi, premierul Viorica Dăncilă a afirmat că acestea sunt primele consultări interguvernamentale România - Polonia din istoria relaţiei bilaterale.

"Consultările au loc în contextul în care cele două state celebrează anul acesta Centenarele naţionale - Marea Unire în România şi redobândirea independenţei în Polonia", a declarat Dăncilă.

Totodată, şefa executivului român a precizat că discuţiile vor viza stadiul şi perspectivele relaţiei bilaterale, precum şi colaborarea la nivel european şi internaţional.

Premierul român Viorica Dancilă este în funcţie de la sfârşitul lunii ianuarie şi este prima femeie premier în istoria României, scrie PAP.

Comentarii

loading...