Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Continuă greva feriboturilor în Grecia

Continuă greva feriboturilor în Grecia

Legăturile maritime vor fi perturbate pentru a doua zi consecutiv marţi în Grecia după decizia luată luni de Federaţia Navală Panelenă (PNO) de a prelungi o grevă de 24 de ore pentru a cere creşteri salariale.

Iulian Budușan 0 comentarii

Luni, "nu a existat nicio legătură maritimă din principalele porturi ale ţării din cauza unei greve de 24 de ore a marinarilor", a declarat pentru France Presse o responsabilă a poliţiei portuare.

La rândul său, PNO a salutat "participarea generală" la greva de luni şi a anunţat "continuarea şi înăsprirea acţiunii cu prelungirea grevei de la 6.00 ora locală (3.00 GMT) marţi până miercuri la 6.00 ora locală la toate categoriile de nave".

Mişcarea grevistă are loc în timp ce turiştii se întorc din vacanţele petrecute în insule, iar companiile de feriboturi şi-au intensificat programul duminică pentru a face faţă acestei situaţii.

Uniunea companiilor de feriboturi (SEEN) a deplâns "probleme serioase" provocate de această grevă, de la blocarea turiştilor pe insule şi incapacitatea lor de a se întoarce acasă cu zborurile programate până la anularea rezervărilor pe feriboturi şi la hoteluri, în afară de dificultăţile legate de aprovizionarea insulelor.

PNO, care a lansat mişcarea în lipsa unui acord cu patronatul privind o creştere salarială de 5%, scoate în evidenţă îngheţarea salariilor impuse sectorului în timpul crizei traversată de ţară timp de nouă ani.

Această grevă este prima de la ieşirea oficială a ţării la 20 august din programele de împrumuturi UE-FMI care au asigurat supravieţuirea financiară din 2010 în schimbul unor măsuri de austeritate severe.

După această scadenţă, ce relaxează dar nu ridică controlul bugetar strict exercitat asupra Greciei de creditorii săi, Uniunea Europeană (UE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI), prim-ministrul Alexis Tsipras a promis vineri să mărească salariul minim, coborât la 586 de euro faţă de aproximativ 760 de euro înainte de criza datoriilor.

 

Atenţionare de călătorie MAE: Grecia - Prelungirea grevei Federaţiei Navale Panelene

 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia că Federaţia Navală Panelenă (PNO) a anunţat continuarea grevei, cu blocarea în port a tuturor categoriilor de nave până la data de 5 septembrie, ora 6.00.

Se recomandă cetăţenilor români să contacteze firma de transport maritim cu care urmează să se deplaseze, arată un comunicat al MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879, +302106728875 şi cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, salonic.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Comentarii

loading...