10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalContinuă seria expulzărilor Rusia-Occident. Ce diplomat a fost trimis acasă de la...

Continuă seria expulzărilor Rusia-Occident. Ce diplomat a fost trimis acasă de la Moscova

“Pe 26 aprilie, ambasadorul italian la Moscova, Pasquale Terracciano, a fost convocat la Ministerul rus de Externe pentru a fi informat că ataşatul pe probleme navale al Ambasadei Italiei din Moscova, C. Pacifici, este declarat persona non grata ca reacţie la acţiunile ostile şi lipsite de fundament ale autorităţilor italiene faţă de ataşatul militar rus de la Roma. Funcţionarul italian trebuie să părăsească Rusia în 24 de ore”, a comunicat Ministerul rus de Externe, citat de agenţia Tass.

Guvernul Italiei a anunţat, pe 31 martie, expulzarea a doi oficiali din cadrul Ambasadei Rusiei implicaţi într-un caz de spionaj militar.

Un membru al Forţelor Navale italiene suspectat că transmitea Rusiei informaţii secrete despre ţări NATO şi un oficial din cadrul Ambasadei Rusiei în Roma au fost reţinuţi de autorităţile italiene în martie.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă