10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalContre dure între liderii europeni și oficialii maghiari pe tema legii anti-LGBT...

Contre dure între liderii europeni și oficialii maghiari pe tema legii anti-LGBT adoptată de Ungaria

„Ungaria nu vrea să părăsească UE. Dimpotrivă, vrem să o salvăm de ipocriţi”, a scris pe Twitter ministrul maghiar al Justiției. 

„Nu a fost o discuţie diplomatică, a fost mai degrabă o confruntare”, a comentat premierul belgian Alexander De Croo, considerând acest moment „istoric”, notează Le Point.

Cel mai vehement a fost premierul olandez Mark Rutte, care a afirmat că Ungaria, cu legea sa, nu mai are „nimic de făcut în Uniunea Europeană”. El i-a spus lui Viktor Orban că, dacă nu-i plac valorile UE, ar trebui să activeze articolul 50 din tratat „care a fost creat în acest scop” şi să părăsească Uniunea.

„Ungaria nu vrea să părăsească Uniunea Europeană. Dimpotrivă, vrem să o salvăm de ipocriţi”, a scris pe Twitter ministrul maghiar al Justiţiei, Judit Varga.

Legea prevede că „pornografia şi conţinutul care înfăţişează sexualitatea sau promovează devierea identităţii de gen, schimbarea sexului şi homosexualitatea nu vor fi accesibile celor cu vârsta sub 18 ani”.

„Legea nu priveşte homosexualii, ci modul în care părinţii doresc să facă educaţie sexuală copiilor lor”, s-a apărat Viktor Orban.

Această lege a determinat 17 ţări membre, inclusiv Franţa, Germania, Ţările de Jos, Italia şi Belgia, să adreseze o scrisoare liderilor UE Charles Michel şi Ursula von der Leyen şi secretarului general al ONU, Antonio Guterres, cu privire la necesitatea de a susţine valorile europene.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă